Sådan skaber du elegant opbevaring i hjemmet uden risiko for at slå dig

opbevaring

De fleste kender til problemet med at finde plads til opbevaring. Det ser for rodet ud, hvis ikke tingene er pakket pænt ned i kasser, skuffer og møbler, men det kræver ligeledes uanede mængder af plads at have større opbevaringsmøbler stående derhjemme. Det er der heldigvis råd for, for der er nemlig rigtig mange smarte og meget kompakte måder, hvorpå du let og elegant kan opbevare alt fra bøger til overtøj derhjemme.

Hvis du har plads og pengene til det, er indbyggede skabe en life saver, men ikke alle har midlerne eller pladsen til det eller måske bor du til leje, og har derfor ikke mulighed for at foretage så drastiske ændringer. Alle kan altså være med og der kommer derfor her nogle gode råd til, hvordan du får mere ud af din plads og undgår, at familien falder og slår sig over forlagte ting.

Skab plads og ryd gulvet

En af de største farer for skader i hjemmet, er at falde over ting, der er blevet forlagt på gulvet. Hvis du eksempelvis har trægulv, skal der ikke meget til at glide og slå sig. Derfor er det første gode råd er, at skabe plads, så du kan opbevare sikkert. Måske du ikke ved første øjekast kan se hvor det skal ske, men der er med sikkerhed altid forbedringer at lave, så du får mere opbevaringsplads i hjemmet.

Det kan særligt være en udfordring i mindre lejligheder, hvor pladsen er trang. En nem måde at stadse håndklæder og sengetøj væk på, er ved at købe et par store rullekasser, der kan fyldes op til renden og skubbes ind under sengen. På den måde har du alle sådanne ting samlet ét sted og så er de let tilgængelige. En anden fordel ved smalle vitrineskabe er at de ikke rager ud i rummet og nedbringer dermed risikoen for at komme galt afsted i hjemmet.

En anden let måde, at skabe bedre opbevaringsplads på, er ved at bruge pladsen ovenpå eksisterende møbler. Placér nogle flotte kasser eller trådkurve ovenpå dit høje garderobeskab, hvor du kan opbevare tasker eller tæpper eller noget helt tredje, du alligevel ikke har fingrene i hver eneste dag. Man kan sagtens udnytte pladsen i højden. Det er desuden en god idé at smide lidt ud, hver gang du kommer hjem med noget nyt. Således har du altid plads til dine seneste indkøb, uden at rende ind i en overflod af ting, der pludselig skal pakkes væk.

Smalle vitrineskabe

Hvis du bor i en mindre lejlighed, kan det være en overvældende opgave at skulle finde plads til voluminøse hylder eller kommoder, hvori der kan opbevares ting og sager, så de er gemt sikkert af vejen. Smalle vitrineskabe er med sikkerhed din løsning herpå.

Den petit størrelse gør, at et smalt vitrineskab let kan placeres i kroge og hjørner, hvor der sjældent er plads til andre former for opbevaringsmøbler. Så stikker der ingen skarpe kanter ud, at slå sig på. Samtidigt gør glasruderne vitrineskabet elegant at se på og ideelt til smukke opstillinger inde i skabet, som kan nydes hver gang du kigger på det. Glasruderne er ligeledes med til at forstørre rummet og ikke isolere pladsen, som et kompakt og ugennemsigtigt møbel ville gøre det.

Smalle vitrineskabe kan også bruges til hatte, halstørklæder og andet tilbehør som et smart opbevaringsmøbel, eller du kan placere håndklæder på det og have skabet stående i badeværelset. Hvis du gerne vil udstille dine flotteste sneakers eller stiletter, vil de også se elegante ud placeret i et vitrineskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.