Sådan organiserer du dit sminkebord

organiseret sminke

Står alle dine plejeprodukter og din make-up diverse steder på badeværelset? Og kan du heller ikke lige finde den dumme mascara, præcis mandag morgen hvor du er lidt ekstra sent på den? Eller har du simpelthen mistet overblikket over hvad du har, hvad du mangler og hungrer du efter bare lidt orden i dine plejeprodukter og din make-up, så kig videre her.

Hvorfor et decideret sminkebord?

Fordelene ved at have et sminkebord, er at du herved har alt samlet på et sted. Du kan få gjort dine plejerutiner, uden at rode rundt i alle dine andre badeværelsesprodukter. Ved at have et decideret sminkebord, kan du sætte dig ned og give dig selv den tid, du rent faktisk fortjener, til at få både make-uppen på og senere af igen. Med alt du har brug for lige til hånde. Et sminkebord giver dig et helt specielt sted – bare til dig. Med dine ting. Og giver dig ro og lidt ”me time”

Hvilken type sminkebord?

Dit valg af bord skal inddrage din stil, dit budget og dine behov. Hvis din stil er et minimalistisk design, hvor du ikke vil have alle produkterne til at stå fremme, så skal du have et sminkebord med skuffer og måske små skabe, så du kan få rene, enkle linjer. Du burde måske også tænke på opbevaringsplads i skuffer til sminke, så alt er lige til hånde, men ude af syne, så det ikke ser rodet ud. Se her for forskellige typer af skuffer og skuffedariummer. Hvis du gerne vil have et lidt mere romantisk design, kan du tænke et sminkebord med et rundt spejl i en romantisk ramme. Et hvidt sminkebord mod en malet væg giver en flot kontrast.

Indretning af dit sminkebord

Når du indretter dit sminkebord, skal du have tænkt over dine rutiner, både morgen og aften. Så husk at sætte din make-up fjerner sammen med natcremen f.eks. Og dagcremen skal selvfølgelig være sammen med din foundation som du tager på om morgenen. Prøv at sætte alle dine make-up børster i en flot holder. Så står de samlet, og det er langt mere hygiejnisk end proppet ned i en make-up taske.

Hvis du har nogle, designer læbestifter, lip-liners, øjenskygge el.lign. så vil disse se flotte ud på display eller i gennemsigtige holdere, hellere end pakket væk. En anden god idé er at organisere alle dine produkter i små kasser. Du kan enten købe specielle make-upkasser, eller du kan bruge små papkasser, vatpindekasser eller små skotøjsæsker, alt efter hvad dit budget og din stil er. Hernæst skal du organisere alle dine øjenskygger i en separat kasse eller skuffe, alle dine neglelakker i en anden og alle dine eye-liners i en tredje. Alt skal have en plads. Hvis du i årenes løb har fået tilegnet dig en vis mængde af make-up, skal du måske også have ryddet lidt op i det hele. Hvad bruger du til dagligt, og hvad bruger du aldrig? Husk noget make-up er måske heller ikke lige blevet bedre med årene, så væk med det der er blevet for gammelt. Og sæt dig så ned, og nyd dit fristed!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.