Renovering af dit hjem – på den bæredygtige måde

renovering

renovering

Når du er i gang med at renovere hele eller dele af dit hjem kan du med fordel gemme træ og andet tømmer. Da det kan genbruges til andre projekter; Bolig, møbler, have, låger, højbede m.m.

Ved at genbruge materialerne sparer du penge og er bæredygtig i forhold til at genanvende allerede producerede ressourcer. Trenden om at tænke bæredygtighed ind i både byggeri med også møbeldesign og produktion, er blevet mere og mere udbredt. Grundet det øgede politiske fokus på netop miljøet og bæredygtighed, er denne trend højst sandsynligt startskuddet for hvad vi kommer til at se fremover.

En ekstra fordel er at du ved at genbruge materialer kan gøre dit hus helt unikt, og sætte dig helt eget præg på dit hjem og møblerne i det.

Før du genbruger træet i større konstruktioner

Inden du genbruger træstolper og brædder, er det yderst vigtigt at træet lever op til de krav den eventuelle konstruktion. Ansvaret hviler på dig, for at undersøge om træet lever op til de pågældende krav.

Særligt når der er tale om konstruktioner, hvor der er krav til belastning, bæreevnen – såsom hvis træet skal genanvendes til spær, lofter, eller bærende elementer i renoveringen.

Hvis du er det mindste i tvivl om træet og dens certificering, så lad være med at genbruge træet til det. Men brug det til at lave en skøn træbænk i stedet som kan pynte indenfor eller ude i din have, eller på terrassen.

Hvis du ikke selv kan genanvende materialerne, men ønsker de bliver genbrugt med tanke på miljøet, så har du desværre kun den mulighed at sælge dem eller give dem videre. Husk at hvis du afleverer dem på genbrugspladsen eller lignede uden at have sorteret dem på forhånd, så er der en sandsynlighed for at de bliver brugt som fyld fremfor reelle materialer til bolig og møbler.

10 tommelfingre

Hvis du har 10 tommelfingre, og ikke ønsker at give dig i kast med selv at bygge møbler at genbrugstræ men stadig godt kan lide tanken om at have genanvendt træ i hjemmet så har du muligheden for at købe bæredygtige møbler.

Særligt bænke lavet i genbrugstræ er blevet yderst populære de seneste år. Bænkene kan fås i forskellige typer af træ, men hvert deres unikke patina. Her findes bænke som er lavet til at stå både indenfor og udenfor, således du får det mere rå og naturligt udtryk hvor du ønsker det i dit hjem.

Materialer

Særligt genbrugstræ fra renoveringer, paller og pallerammer samt drivtømmer, er alle trætyper som flere og flere designere bruger i deres bæredygtige design. Både af bænke, men også andre bæredygtige møbler.

Hertil kommer gammelt jern, metal osv. Som bliver genanvendt til at lave lamper, garderobestativer og borde ud af. Ligeledes kan beton anvendes til flere forskellige ting, også beton som er hakket op vil kunne anvendes til at fremstille forskellige møbler til indendørs og udendørsbrug – eksempelvis plante passer eller beton borde. Der dukker flere og flere mindre virksomheder frem, som specialiserer sig i at designe og producere bæredygtige møbler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.