Kom sikkert ud og hjem igen

Det er vigtigt at passe på dig selv, når du kører til og fra hjemmet. Især i er byen elektriske løbehjul blevet en meget populær transportform. Men det er vigtigt at sætte sig ind i reglerne for sikkerhed, inden man selv stiller sig op på et el-løbehjul.

Der findes helt specifikke regler for kørsel på el-løbehjul, som man skal sætte sig grundigt ind i. Det er blevet en meget populær transporttype, men det er selvfølgelig vigtigt at have fokus på sikkerheden. Du kan læse meget mere om det populære el-løbehjul på Ride Electric DK. Her finder du også alle regler og lovkrav uddybende forklaret. 

Alder og promille

Man skal være opmærksom på, at man skal være fyldt 15 år for at måtte køre på et el-løbehjul. Den eneste undtagelse af dette er, hvis et barn kører sammen med en voksen. Derudover må man ikke have en promille på over 0,5. Det skal man tænke over, inden man tager sit el-løbehjul med til en aften i byen. Det uddeles faktisk også bøder, hvis dette ikke overholdes, men først og fremmest er det selvfølgelig et spørgsmål om din og andres sikkerhed. 

Ligesom på en cykel

Der er flere af reglerne for el-løbehjul, der går igen i dem, som man kender fra cyklen. Det er blandt andet, at man ikke må være mere end en person på løbehjulet. Samtidig skal du generelt køre efter reglerne for cykler, så man for eksempel ikke kører på fortovet. 

 

Hastighed og lys

Der er nogle elektriske løbehjul, der kan køre rigtigt stærkt. Men i Danmark må man altså ikke køre over 20 km/t på løbehjulet. Så man skal lige passe på, hvor hurtigt man ræser. Både for sin egen og andres sikkerhed. Derudover skal man altid køre med lys – faktisk så kraft at man kan ses på 300 meters afstand. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.