Hvorfor køleskabets energimærke er så vigtigt

madlavning

Et køleskab er køkkenets allervigtigste hårde hvidevare. I et moderne hjem kan man ikke undvære et køleskab, det er simpelthen bare nødvendigt. På køleskabe.dk kan man se en stor guide over hvordan man vælger det rette køleskab.

Hvilket energimærke skal man gå efter?  

Der er i dagens Danmark en lov, der siger at ethvert køleskab skal have et energimærke. De køleskabe som i allerhøjeste grad sparer strøm er dem, som har energimærket A++ eller A+++. Det er i dette felt, størstedelen af køleskabe, der bliver produceret i dag, er.
Grunden til, at energimærket er afgørende for valg af køleskab er, at man gør noget godt for både miljøet og sin pengepung. Man siger nemlig, at hvis man har et køleskab af normal størrelse, kan man spare mellem tredive og halvtreds kroner hvert eneste år per trin på energimærke-skalaen, køleskabet er. Det vil sige, at hvis man har et stort køleskab, der har energimørke A+++, sparer man op til 150 kroner hvert år sammenlignet med hvis man har et almindeligt A-mærket køleskab. Derfor er det altså rigtig smart at overveje, hvilket energimærke man vil have på sit køleskab.
Selvom hundrede kroner ikke lyder af overvældende meget, er det værd at købe efter, fordi hundrede kroner hvert år i mange år gør jo en forskel for økonomien. Man kan se det som lidt ekstra lommepenge, som man med god samvittighed kan bruge, fordi man også har gjort miljøet en tjeneste.

Pas på planeten

På nuværende tidspunkt er der rigtig stor fokus i medierne på klimaet, klimaaftaler og global opvarmning. Det er et meget kontroversielt emne, og med god grund. Hvis vi skal redde klimaet, skal vi handle nu. Det kan være svært at tage sig sammen til at adoptere en masse nye vaner og tiltag i sin hverdag, der kan hjælpe på hele verdens klimaproblem. At købe et køleskab med et godt energimærke er nemt at gøre, og det gør en rigtig stor forskel for vores jordklode.
Man snakker og snakker om alle de gode tiltag, vi kan gøre os i vores hverdag for at gøre jordkloden. Går man på instagram bliver man bombarderet med gode råd. Man kan hækle sine egne karklude, så man undgår mikrofiber-klude, der spreder plastik i verdenshavene. Man kan hækle sine egne vatrondeller, så man slipper for at skulle smide så meget vat ud. Man kan dyrke sine egne grøntsager. Man kan købe alt sit tøj i genbrugsforretninger, så man ikke bidrager til den voldsomme produktion af tøj overalt i verden. Man kan spise flere lokalt dyrkede grøntsager, så man ikke bidrager til den store transport af eksotiske frugter og grøntsager, som eksempelvis avocadoer, mangoer og papayaer, der skal halvvejs rundt om jorden for at lande i vores supermarkeder og bliver solgt i danske supermarkeder til overpris.

Der er så mange ting man kan gøre for at mindske co2-udledningen og gøre noget godt for vores alle sammens planet. Det kan bare være svært at finde tiden og overskuddet til at gøre det. Men hvis man blot køber et køleskab med et fornuftigt energimærke, har man taget et lille skridt for planetens velbefindende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.