Gaver til boligen – hvad kan du skrive på ønskesedlen?

nipsgaver

Der er mange tidspunkter i ens liv, hvor man står overfor den svære opgave at skulle skrive en ønskeseddel som andre kan følge. Som baby og i de efterfølgende 4-5 år, er det nemt nok at sende en ønskeseddel ud – her skal man nemlig ikke selv stå for de ønsker, der kommer på listen – den klarer mor og far.

Når man først begynder at finde sin egen stemme og starten på sin personlighed, er det dog vigtigt, at man taler således at man bliver hørt når ønskesedlen sendes ud. Dette er med til at sikre, at man får de gaver man ønsker sig.

Som voksen bliver opgaven dog ikke lettere, nærmest tværtimod. I takt med at man vokser sig ind i de voksnes rækker, bliver ens behov og gaveønsker derfor oftest også større og dyrere. Dyre ønsker på en ønskeseddel kan være medvirkende til, at man ikke får de gaver man ønskede sig.

Gode tips til at sammensætte den perfekte ønskeseddel

I forbindelse med ens konfirmation, ens 18-års fødselsdag samt alle de kommende runde fødselsdage, studentergildet, brylluppet osv. er det vigtigt at skrive en god ønskeseddel. Ofte ved ens nærmeste ikke, hvad de skal finde på af gaver til dig, efterhånden som du vokser ud af Barbie- og radiobilsalderen.

Når du skal skrive dine gaveønsker ned, er det dog vigtigt at du varierer dine ønsker således, at alle du har inviteret, kan købe gaver, der passer til deres budget. Det nytter ikke noget, kun at skrive gaver på sedlen, der koster mere end 500-1000 kroner, da det er sjældent at disse ønsker bliver opfyldt.

Den perfekte ønskeseddel indeholder gaver, der er tilgængelige i de områder dine gæster kommer fra. Det bliver f.eks. en bøvlet affære, hvis du kun ønsker dig gavekort til særbutikker i dit nærområde, hvis du er flyttet væk fra din barndomsegn og forældre, bedsteforældre og kusiner skal køre eller rejse langt for at fejre din særlige dag.

Der er ikke noget forbudt, når man skriver gaver på en ønskeseddel. Er du lige fyldt 18 og har underskrevet din første lejekontrakt til egen lejlighed, er der ikke noget forkert i at ønske sig en indkøbskurv fuld af tør- og kolonialvarer, du kan fylde i skabene, eller en elektrisk tandbørste du ikke selv har råd til at købe.

Eller hvis du er træt af at hænge tøj op men ikke har udsugning kan en kondenstørretumbler også være en god gave.

Hvor godt kender dine gæster dig når de skal købe gaver?

Langt de fleste mennesker har prøvet at stå i en situation, hvor man er inviteret til fødselsdag og ikke aner, hvad man skal købe af gaver til fødselaren. Du har måske selv prøvet at stå i denne situation, hvorfor du sagtens kan se fornuften i at skrive en ønskeseddel til din næste fejring af en stor dag, så du ikke pludselig ender med at stå med en sombrero eller vandrestav du ikke kan bruge til noget.

Internettet giver dig mulighed for at nærstudere de ting, du særligt skal være opmærksom på, inden du bare grifler alle dine vildeste ønsker ned. Det kan f.eks. være ”farligt” at ønske sig oplevelsesgaver som bryllupsgave, hvis ikke begge parter er indforstået med, at turen kan gå op i skyhøje højder eller i et dybt bungeejumpfald. Tænk derfor over, hvor godt dine gæster kender dig og derved kan vælge de rette gaver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.