Går du med drømmen om, at blive psykoterapeut?

Der er med garanti rigtig mange danskere, der går med drømmen om at blive terapeuter. Mange af disse personer er dog ikke klar over, hvilke muligheder, de har i denne forbindelse – og der er ligeledes også rigtig mange, der er af den opfattelse, at de er nødsaget til at have en form for baggrund indenfor psykologi, hvis de har et ønske om, at kunne blive uddannet indenfor psykoterapi og dermed også kunne kalde sig selv for psykoterapeut.

Det er dog vigtigt at understrege, at sådan forholder det sig slet ikke. Hvis du går med drømmen om at blive psykoterapeut, så kræver det blot, at du sørger for at tilmelde dig til en relevant uddannelse. Ydermere, så skal det naturligvis også gøres klart, at en sådan uddannelse ikke er statsfinansieret, hvorfor du skal være villig til at betale for den respektive uddannelse på egen hånd – er du det, så kan du få en psykoterapeut uddannelse her, der giver dig et godt grundlag for en karriere som psykoterapeut.

Hvad lærer jeg på en psykoterapeutuddannelse?

Du kommer selvfølgelig til at lære rigtig meget, hvis du beslutter dig for at uddanne dig til psykoterapeut. Uanset hvilken form for uddannelse, du ender med at vælge, så vil hele omdrejningspunktet for den respektive uddannelse naturligvis være, at du får udviklet din personlige terapeutkompetence, der blandt andet er en kompetence, der vedrører evnen til nærvær og autenticitet i kontakt med dine klienter, da det er essentielt at kunne for en terapeut.

Hvad mange dog ikke er forberedt på er, at du som kommende psykoterapeut skal være villig til at arbejde med dig selv, inden du får muligheden for at arbejde med andre. Det er naturligvis også ensbetydende med, at du skal sørge for at være åben og villig til at arbejde med dig selv med udgangspunkt i et psykoterapeutisk synspunkt sammen med øvrige kommende terapeuter såvel som de undervisere, der er at finde på den respektive uddannelse.

En psykoterapeutisk uddannelse kræver ingen bestemt baggrund

Som det også er blevet nævnt i starten af denne artikel, så er der rigtig mange danskere, der er af den opfattelse, at det er påkrævet, at du f.eks. har en psykologisk eller pædagogisk baggrund, hvis du skal have muligheden for at uddanne sig som psykoterapeut. Det er dog ikke tilfældet, da du kan have en hvilken som helst baggrund, når du starter på uddannelsen til at blive psykoterapeut, hvorfor det bestemt ikke er noget, der bør skræmme dig væk.

Ønsker du at uddanne dig som psykoterapeut, så skal du være opmærksom på, at det tager 4 år og hele uddannelse foregår i en gruppe, der mødes otte gange om året i løbet af de fire år. Disse otte gange er såkaldte internatworkshops, der har en varighed, der lyder på mellem 3 og 5 dages varighed, der i sidste ende vil give dig 128 kursusdage. Derfor skal du selvfølgelig også have muligheden for at deltage i disse kursusdage, hvis du drømmer om at kunne gøre karriere som psykoterapeut i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.