Find funktion og design på dit nye sengebord

nyt sengebord

Ofte er sengeborde ikke noget der bliver tænkt meget over. Dog skal dit sengebord passe ind i netop din indretning. Forestil dig et sengebord der skiller sig helt ud fra resten af møblementet, det vil tage al fokus. I nogle tilfælde kan det være netop det man ønsker. Hvis du står og skal købe et nyt sengebord, er det en god ide at have tænkt over hvad ønsker og krav du har. Der findes utallige former for sengeborde. Hvert bord har deres specifikke design og funktion. Ved funktion menes hvad sengebordet bruges til. Et sengebord kan også have flere funktioner. Hvad er dine behov i hverdagen? Kan et sengebord opfylde alle de behov du har? Når der tænkes på design af natbordet, er det blandt andet udformning og materiale. Også på designfronten er der mange løsninger og selvfølgelig også muligheden for specialdesign. Ofte hænger funktion og design sammen i en eller anden grad.

Funktion og design på dit sengebord

Selv om udseende er en vigtig faktor er den praktiske vinkel mindst lige så vigtig. Skal dit sengebord bruges til opbevaring eller som hylde? Udvalget er stort og det er dig der sætter kravene for hvad dit sengebord skal kunne. Hvis dit sengebord har skuffer, kan du gemme dine ting i dem og bibeholde privatlivet. Du kan bruge en taburet eller en butterflystol som sengebord og på den måde har den to funktioner. Hvis du ofte rykker rundt på dit natbord, kan det være en fordel at have hjul på. Til gengæld vil det være nødvendigt med ben hvis bordet ikke skal flytte sig hele tiden. Du kan også vælge at få et væghængt bord. Det kan især være praktisk hvis du ikke har så meget plads. Med et delvist væghængt sengebord vil du få det bedste fra begge udformninger. Husk at tænk over hvor meget plads du har brug for. Skal du kun have din mobiltelefon eller pung liggende, eller skal der være plads til hele din bogsamling. Alle dine behov sætter rammen for hvilket bord du skal vælge.

Et sengebord kan være lavet af forskellige materialer. De mest anvendte materialer er træ, metal og plast. Det er også muligt at have en bordplade af glas eller marmor som giver det ekstra touch til designet. Inden for hver af de kategorier af materialer er der så endnu flere materialer. Udformningen af bordet kan være afhængigt af materialet.

Hvilken stil ønsker du på sengebordet?

Hvis du kører en bestemt stil i din indretning så sørg for at køre den videre når du bestiller dine sengeborde. Det kan dog give et frisk pust hvis du vælger to forskellige borde med den bedste kombination. Et enkelt udtryk kan være flot, men det samme kan et bord i retrostil. Et råt udtryk i f.eks. stål eller beton kan også have sin charme. Et sengebord i en nordisk stil er enkelt og smukt og sørger for at omfavne det naturlige og traditionelle look. Undersøg markedet og køb det der passer i dit hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.