5 gode råd til indretning af børneværelset

børneværelse

børneværelse

Når børneværelset skal indrettes, er der meget at tænke på. Hvilken farve skal væggene have? Skal der være et gennemgående tema? Hvilke møbler skal der være i værelset? Måske tænker du på, om du har en dreng eller en pige. Fra en vis alder kan barnet selvfølgelig også selv have ønsker til værelset.

Det vigtigste må dog være sikkerheden. Forebyggelse af uheld og en generel tanke på sikkerhed og sundhed. Det bør gennemsyre alle de andre tanker, du gør dig om indretningen af børneværelset.

Ved du ikke, hvor du skal starte, får du her 5 gode råd til sikkerheden, når du skal indrette børneværelset:

Seng og dyne

Barnets seng og dyne skal være alderssvarende. Både seng og dyne skal have den rigtige størrelse. De mindste børn sover i tremmeseng, som de ikke kan kravle ud af. De lidt større børn kan have brug for en sengehest, så de ikke falder ud af sengen.

Dynen kan desuden hjælpe barnet til en bedre søvn. Sikkerhed handler ikke bare om at undgå uheld, men også om sundhed. Søvn er vigtigt for sundheden.

Nogle børn er meget aktive og har svært ved at falde til ro, når de skal sove. De kan have gavn af en kugledyne. Den lægger sig som et beskyttende lag over barnet og hjælper det med at slappe af og sove.

Skabe og reoler

Høje møbler som reoler og skabe bør fastgøres foroven. Skru dem fast til væggen.

Børn er nysgerrige og kravler gerne op på møblerne. Hvis de ikke står helt fast, risikerer du, at de vælter ned over barnet.

Bevægelse

Din barns sundhedsmæssige sikkerhed hænger tæt sammen med, hvor meget det bevæger sig. Du kan med børneværelsets indretning hjælpe dit barn på vej i en sund retning. Indret værelset, så det opfordrer til bevægelse i stedet for det modsatte. Det kan være måtter, der kan laves gymnastik på, en forhindringsbane eller en jorden er giftig-bane. Eller det kan være legetøj som sjippetove, hulahopringe og en basketball-kurv. Hele tiden med tanke på barnets alder.

Legetøj

Sørg altid for, at dit barn kun har alderssvarende legetøj. Små børn tager ting i munden og bør derfor ikke have adgang til små dele. Læs på legetøjet, når du køber det. Er det farligt for børn under tre år, skal det være mærket enten med et symbol eller en tekst.

Der kan være andre aldersangivelser på legetøj, der ikke handler om sikkerhed. De angiver, hvilken aldersgruppe der vil få mest ud af at lege med legetøjet.

Strøm

Sørg for at sikre ledninger og stikkontakter. Ledninger bør ikke være slidte og skal fastgøres til væggen eller gemmes bag en ledningsskjuler. Stikkontakter, der ikke er i brug, kan du sikre med børnesikring.

De lidt større børn kan du forklare, hvordan man gør med en stikkontakt og ledninger. Fx at man ikke må stikke andet end ledninger ind i en stikkontakt.

Ved nyere stikkontakter er risikoen for stød mindre, men har du et ældre hus med ældre stikkontakter, så sørg for at få dem sikret. Børnesikring til stikkontakter kan købes i mange butikker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.