4 råd til at sove bedre om natten

bedre

Årsagen til søvnproblemer har det med at være meget forskellige. Nogle har problemer med en skæv hovedpude, værelset er for varmt, værelset er for koldt… alverdens former for fysiske problemer der holder en fra at få en god nattesøvn. Men faktorer fra det psykiske kan også frarøve en at få det fulde udbytte ud af natten; mareridt, tanker og bekymringer eller også er du ikke endnu træt nok til at færdes videre ind i drømmeland.

Uanset hvad; hvis du er en af de mange, der døjer med en form for søvnproblemer, så får du her nogle gode råd til, hvordan du kommer dem til undsætning, så du kan være udhvilet den næste morgen.

Kend dine problemer

At kende sine problemer kan lyde tåbeligt. Du ved jo allerede at hvis du der er problemer med sengen, jamen så er der problemer med sengen, og ja dette er korrekt. Men ser du lidt dybere på det, så vil du kunne genkende problemet i en ny seng. Hvis den er for hård, så vil du hurtigt kunne tage ned til en sengeproducent som Madrassnedkeren og fortælle ham at sådan ligger landet.

Det samme gælder hvis du er en person af 2 meters højde, som har oplevet de sengerammer der går op over madrassen. Du kan ikke være der, og derfor ved du, at denne feature skal ikke være til stede i den næste seng.

Løsninger der går ud over køb

Mens fysiske problemer oftest kan løses ved at investere i gode, nye møbler, så er det ikke altid lige så let med de mentale forhindringer. Her vil nogle ty til naturmedicin og beroligende præparater, da dette er en sådan let løsning. Dog hvis man ønsker at springe over, hvor gærdet er lavest, så kan man med lethed gøre det længe før man besøger sit lokale apotek.

En lun kop te og et varmt bad

Selvom te kan have en god mængde koffein i sig, så kan den lune te også have en beroligende effekt på kroppen. Drikker man en kop te mens man sidder og ser aftenens afsnit af ens favorit serie, så vil man bemærke en forøget afslappet følelse i kroppen. Denne følelse kommer fra teen, og når du begynder at mærke den, så kan du lige så godt begynde at overveje at gå i seng.

Såvel som morgenbadet er forfriskende, så kan aftenbadet også være en god måde at slippe tankerne fri på. Ved at gå i seng med et frit sind, så fritager du dig selv fra de lange nætter, hvor du stirrer tænkende op i loftet og lader bekymringer ramme dig.

Sluk en time før sengetid

Det sidste du kan gøre for at undgå at få energi, vil være at holde alle skærme slukkede en time før sengetid. Lyset fra skærmene har det med at give os en mindre mængde energi, men kigger vi på skærmen for meget, så lader vi os selv lidt op, hvilket vi så kan mærke, når vi ligger i sengen senere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.